|
FORUM AKWARYSTYCZNE CZĘSTOCHOWA
CZĘSTOCHOWSKIE FORUM AKWARYSTYCZNE
|
Rozmnażanie krewetek Amano |
Autor |
Wiadomość |
Haguro10
|
Wysłany: 2020-10-27, 17:49 Rozmnażanie krewetek Amano
|
|
|
Wczoraj moja krewetka Amano "urodziła".Udało mi się ją przenieść do osobnego akwarium o pojemności 54l.
Czytałem,że powinno się stopniowo zasolić wodę.Problem w tym,że nie mam pojęcia jaką sól użyć i ile jej dodać do wody.Jak stopniować proces zasalania?
Druga sprawa to kiedy zacząć i czym je karmić.
Przeglądałem filmiki na youtube ,ale nie znalazłem dokładnych odpowiedzi na moje pytania.Mam nadzieję że znajdzie sie tu ktoś kto ma doświadczenie w rozmnażaniu krewetek Amano.
Z góry dziękuję za pomoc. |
_________________ Rafał |
|
|
|
 |
steemp
Mariusz
Pomógł: 9 razy Dołączył: 27 Lut 2018 Posty: 270 Skąd: Czewa-1000lecie
|
Wysłany: 2020-10-31, 09:04
|
|
|
Witaj.
Znawcą od krewetek nie jestem, ale może sprawdzi się sól akwarystyczna.
Może Zoolek. Jest dodatkowo wzbogacona mikroelementami. |
_________________ Ryba lubi pływać. :-) |
|
|
|
 |
Daro
Darek

Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Sie 2013 Posty: 1054 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2020-10-31, 20:36
|
|
|
Kiedyś z kolego przeszliśmy chyba ze 2 etapy przemiany , ale nic więcej . Najlepsza jest sól do morszczaka i generalnie akwarium morskie pod ręką z refugium czy powiedzmy hodowla fitoplanktonu , bardzo drobnych glonów .
Jak chcesz cos o tym więcej wiedzieć to podejdź do klepu zoologicznego z morszczyzną w bramie Al.NMP 3 i tam zagadaj . |
_________________ Pomoc w zakładaniu i pielęgnacji akwarium , nawożeniu roślin . Testy wody , nawozy , rośliny ... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,193 sekundy. Zapytań do SQL: 9
|