FORUM AKWARYSTYCZNE CZĘSTOCHOWA

FORUM AKWARYSTYCZNE CZĘSTOCHOWA Strona Główna FORUM AKWARYSTYCZNE CZĘSTOCHOWA
CZĘSTOCHOWSKIE FORUM AKWARYSTYCZNE

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Aquatic-Nature Pro Soil
Autor Wiadomość
matejoz 


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Lis 2012
Posty: 626
Skąd: Kłobuck
Wysłany: 2013-04-04, 21:00   Re

Mi bardziej chodziło o ile wam zbilo i w jakim czasie ?
 
     
Michał 
Administrator
współzałożyciel


Pomógł: 53 razy
Dołączył: 11 Lis 2012
Posty: 3273
Skąd: Częstochowa-Północ

Wysłany: 2013-04-04, 21:19   

u mnie szału nie było, PH bez CO2 zbijało gdzieś do 6,8 a teraz nie wiem, ponieważ cały czas dozuje CO2 i do tego mam komputer sterujący zaworem, z ciekawości moze na noc odłączę butle i zobaczę rano ile się teraz podnosi ph bez CO2
_________________
375 L - Nature Aquarium - Borneo Wild
375 L - Nature Aquarium (aranż zlikwidowany)
27 L - Moje kostki z krewetkami
27 L - Borneo-Kostka


 
 
     
matejoz 


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Lis 2012
Posty: 626
Skąd: Kłobuck
Wysłany: 2013-04-04, 21:22   Te

Pytam bo już mi zeszło do 6,2 przy zakreconym Co2 .... :(
 
     
Michał 
Administrator
współzałożyciel


Pomógł: 53 razy
Dołączył: 11 Lis 2012
Posty: 3273
Skąd: Częstochowa-Północ

Wysłany: 2013-04-04, 21:29   

hmmm, może na początku tak być, ja bym sie nie martwił za bardzo ze tak niskie PH jest, rośliną i rybą raczej nie zaszkodzi, pilnuj PO4 bo pewno wchłania na potęgę :)
_________________
375 L - Nature Aquarium - Borneo Wild
375 L - Nature Aquarium (aranż zlikwidowany)
27 L - Moje kostki z krewetkami
27 L - Borneo-Kostka


 
 
     
matejoz 


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Lis 2012
Posty: 626
Skąd: Kłobuck
Wysłany: 2013-04-04, 21:38   Re

Narazie tylko potas leje - ferka
 
     
emik 
Rybka lubi pływać...


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Lut 2013
Posty: 431
Skąd: Radomsko
Wysłany: 2013-04-04, 21:45   

Jak już trzymasz się ferki to przy niej bym pozostał.
W sensie używał całej linii produktów.
_________________
 
     
matejoz 


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Lis 2012
Posty: 626
Skąd: Kłobuck
Wysłany: 2013-04-04, 21:48   Re

Mam cała linie :) ...
 
     
emik 
Rybka lubi pływać...


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Lut 2013
Posty: 431
Skąd: Radomsko
Wysłany: 2013-04-04, 21:49   

Kapsułki też posiadasz?
_________________
 
     
matejoz 


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Lis 2012
Posty: 626
Skąd: Kłobuck
Wysłany: 2013-04-04, 21:55   Re

Kapsulki żużyl narazie Michał ... Ja będę potrzebował pózniej ale resztę mam
 
     
emik 
Rybka lubi pływać...


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Lut 2013
Posty: 431
Skąd: Radomsko
Wysłany: 2013-04-04, 21:59   

Znalazłem kilka informacji na forach, że co niektórzy używają ich od początku.
Za sprawą mojego tematu na innym forum zakupiłem kapsułki Stemma i Roseta.
Podobno nie ma przeciwskazań żeby zaaplikować je w świeże podłoże... ja mam jednak obawy.
_________________
 
     
Michał 
Administrator
współzałożyciel


Pomógł: 53 razy
Dołączył: 11 Lis 2012
Posty: 3273
Skąd: Częstochowa-Północ

Wysłany: 2013-04-04, 22:06   

Mateusz aplikował pod podłoże inny preparat Ferki - Aquabase, wiec kapsułki przez dłuższy czas mu nie będą potrzebne :)
_________________
375 L - Nature Aquarium - Borneo Wild
375 L - Nature Aquarium (aranż zlikwidowany)
27 L - Moje kostki z krewetkami
27 L - Borneo-Kostka


 
 
     
emik 
Rybka lubi pływać...


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Lut 2013
Posty: 431
Skąd: Radomsko
Wysłany: 2013-04-04, 22:07   

Dziękuje za wyjaśnienie :)
_________________
 
     
sargon2608 

Dołączył: 21 Lut 2016
Posty: 2
Skąd: Krefeld
Wysłany: 2016-02-21, 11:39   

Witam jestem nowy ale mam kilka pytan. Tak wiec zakupilem akwarium 150 dl 40 wys i 50 szer . Zastanawiam sie nad kopnem pro-soil co prawda zakupilem wczoraj podsypki borneo wild , borneo wild boost p, borneo wild bacter crystal, borneo wild bacter energy i aqua medic carbolit 1,5 mm tera kolej na pro-soil dodam ze ma to byc akwarium roslinne z trawnikiem . Nie mam pojencia czy dobrze zrobilem z zakupem tych podsypek i wyboru podloza pro-soil czy mam sie spodziewac po paru dniach zalania baniaka wodom wysypu glonow czy nie oczywiscie podmiany bendom robione z filtra ro prosze o rade :beczy:
_________________
sargon
 
 
     
Rammek 
Administrator


Pomógł: 48 razy
Dołączył: 11 Lis 2012
Posty: 3540
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-02-21, 11:55   

sargon2608, ProSoila w PL już nie kupisz ;) Został już dawno wycofany. Poza tym na przyszłość postaraj się poprawić błędy w pisowni bo bardzo ciężko się to czyta :/
_________________
www.akwaczest.pl - Częstochowskie Forum Akwarystyczne

To co Nas łączy potrafi Nas podzielić.
 
 
     
sargon2608 

Dołączył: 21 Lut 2016
Posty: 2
Skąd: Krefeld
Wysłany: 2016-02-21, 12:08   

Aquatic Nature Pro-Soil jak sie nie kupi jak jest na necie
_________________
sargon
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,298 sekundy. Zapytań do SQL: 8