|
FORUM AKWARYSTYCZNE CZĘSTOCHOWA
CZĘSTOCHOWSKIE FORUM AKWARYSTYCZNE
|
Zimowanie zbożówek... |
Autor |
Wiadomość |
Futrzak
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Lis 2012 Posty: 245 Skąd: Czestochowa
|
Wysłany: 2013-07-02, 14:08 Zimowanie zbożówek...
|
|
|
Do tego roku nigdy nie zimowałem mojej pary zbożówek...i doczekałem się dwóch zniosów jaj...problem był tylko taki...że za każdym razem jaja pojawiały się na początku czerwca...i wężyki kluły się na początku sierpnia...kiedy to zazwyczaj wyjeżdżam na wakacje...problem z nacinaniem jaj, rozdzielaniem młodych, pierwszymi posiłkami, spadał na mojego kumpla.
W tym roku miałem plan...przezimowałem je do marca, według teorii powinny wkrótce po wybudzeniu kopulować...i przed wakacjami powinienem mieć już jedzące, bezproblemowe sznurówki...
tyle teoria...a praktyka? węże i owszem...kopulują...ale gdzieś od tygodnia dopiero...co za tym idzie, jaja złożą pod koniec sierpnia(będę na wakacjach )...a młode wylęgną się w październiku...efekt...będzie mało czasu do zimy, samica się nie zdąży odbudować, czyli nici z zimowania.
Ma ktoś jakieś doświadczenia w tej kwestii? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,251 sekundy. Zapytań do SQL: 9
|