|
FORUM AKWARYSTYCZNE CZĘSTOCHOWA
CZĘSTOCHOWSKIE FORUM AKWARYSTYCZNE
|
Akwarium 200l jaki jeszcze filtr do unimax 250? |
Autor |
Wiadomość |
klimczakowie
GRZECHNA

|
Wysłany: 2021-10-21, 11:57 Akwarium 200l jaki jeszcze filtr do unimax 250?
|
|
|
Mam 130l roślinne. Filtry jakie tam pracują to AQUAEL Unimax 250 + AQUAEL FZN-3.
Chcę zmienić akwarium na AQUAEL OPTI SET BIAŁY 200L Zestaw akwarium LED + SZAFKA. Oczywiście dalej roślinne (zapewne).
I teraz pytanie czy filtry z starego akwarium (130l) dadzą radę?
A może do tego Unimaxa 250 dobrać coś do wewnątrz? Bo z tego co widzę będzie problem z powieszeniem kaskady.
Myślę np o: Filtr Wewnętrzny Aquael TURBO FILTER 1000 11W
Jakie jest wasze zdanie? |
|
|
|
 |
JLF

Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Maj 2015 Posty: 229 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2021-10-21, 13:18
|
|
|
AquaEl Unimax 250 + SUNSUN HW-603. W AquaEl 100% biologia + biologia w woreczku w miejscu na grzałkę (tylko taka aby nie uszkodziła wirników.
Ja po resecie 400 dałem dwa HW-603 (dodałem włókninę która wymieniam co tydzień na wlocie, musi być góra dół z uwagi na istniejące węże) do Unimaxa 700 a w nim po taniości: pozostałość walców ceramicznych w jednym koszu + reszta koszy keramzyt (Castoram), w miejscu na grzałkę - zmywaki te plastikowe, nitkowe, wchodzą 3 opakowania, zostawiłem 2. Dodatkowo mam AquaEl UniFilter UV 500 - ceramika.
Póki co jestem bardzo zadowolony. |
_________________ 404 - Skalary platynowe;
50 - Bojownik + Neocaridina Sakura Red;
50 - Drobniczki (jak znajdę)+ Neocaridina Orange.
25 - kwarantanna;
7 - żony wariacje. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,189 sekundy. Zapytań do SQL: 9
|