FORUM AKWARYSTYCZNE CZĘSTOCHOWA

FORUM AKWARYSTYCZNE CZĘSTOCHOWA Strona Główna FORUM AKWARYSTYCZNE CZĘSTOCHOWA
CZĘSTOCHOWSKIE FORUM AKWARYSTYCZNE

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wydłużenie czasu pozornej nieaktywności ludzi...
Autor Wiadomość
Boomer 


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 11 Lis 2012
Posty: 875
Skąd: Rędziny
Wysłany: 2014-01-19, 00:28   

LaBai napisał/a:
Web-Admin musi pogrzebać w skrypcie phpBB, tam na pewno gdzieś jest to określone, trzeba tylko wyszukać i zmienić czas na dłuższy. Skrypt phpBB jest na tyle popularny, że na 100% jest to gdzieś do ustawienia :)



No tylko, że u mnie problem może leżeć zupełnie gdzie indziej.
Tak jak napisałem, nie wywala mnie w równych odstępach czasowych.
 
 
     
LaBai 


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Sty 2014
Posty: 611
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2014-01-19, 00:50   

Boomer napisał/a:
LaBai napisał/a:
Web-Admin musi pogrzebać w skrypcie phpBB, tam na pewno gdzieś jest to określone, trzeba tylko wyszukać i zmienić czas na dłuższy. Skrypt phpBB jest na tyle popularny, że na 100% jest to gdzieś do ustawienia :)



No tylko, że u mnie problem może leżeć zupełnie gdzie indziej.
Tak jak napisałem, nie wywala mnie w równych odstępach czasowych.


Jeżeli to kwestia ustawień routera/serwera zewnętrznego dostawcy internetu to nie polecam grzebać, raczej wolałbym się pogodzić z tą sprawą niż potem męczyć się z portami/ustawieniami/serwisantami od netu.
 
     
Boomer 


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 11 Lis 2012
Posty: 875
Skąd: Rędziny
Wysłany: 2014-01-19, 00:54   

Nie jest to aż tak uciążliwe, najważniejsze że jak dam wstecz to tekst jest zachowany i mogę go spokojnie skopiować.
 
 
     
Rammek 
Administrator


Pomógł: 48 razy
Dołączył: 11 Lis 2012
Posty: 3491
Skąd: Częstochowa

Wysłany: 2014-01-19, 01:07   

Wystarczy cofnąć i odświeżyć stronę i będzie się dało zatwierdzić post.
Nie mniej jednak pokombinuję w ustawieniach.

Tylko pytanie czy chodzi Wam o ten tekst:
Cytat:
Sesja połączenia wygasła lub numer ID sesji jest nieprawidłowy.
Spróbuj ponownie.

Czy wylogowuje Was z forum? Mi się nie zdarzyło, że mnie wylogowało z forum stąd moje pytanie.


Edit: Powinno być już ok. ;)

Edit 2: Jeśli są osoby, które mają problem z logowaniem po zmianie IP na komputerze to możecie to sobie zmienić w ustawieniach profilu:

Zezwól na autologowanie tylko z ostatniego adresu IP
Jeżeli adres IP będzie inny niż adres IP ostatniej wizyty wymaga ręcznego logowania. Wyłącz to TYLKO wtedy jeżeli masz zmienne IP i jest dla Ciebie kłopotem ręczne logowanie. Funkcja ta w dużym stopniu zabezpiecza twoje konto.
_________________
www.akwaczest.pl - Częstochowskie Forum Akwarystyczne

To co Nas łączy potrafi Nas podzielić.
 
 
     
Kaeste 


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 02 Sty 2013
Posty: 1139
Skąd: Częstochowa-Północ
Wysłany: 2014-01-19, 12:14   

Alex89 napisał/a:
Nie wiem jak wy ale mnie nigdy nie wylogowało z forum nawet jak pisałem posta czy czytałem posty.
Już wiem czemu was loguje bo pewnie wchodzicie na telefon , tablet czy inny laptop czy komputer i potem wracacie np na laptop ten co zawsze piszecie.

Ja Cię proszę człowieku jak się nie znasz to nie pisz takich głupot bo żenada po prostu.

LaBai napisał/a:
Web-Admin musi pogrzebać w skrypcie phpBB, tam na pewno gdzieś jest to określone, trzeba tylko wyszukać i zmienić czas na dłuższy. Skrypt phpBB jest na tyle popularny, że na 100% jest to gdzieś do ustawienia :)

No właśnie o to mi chodzi jest za krótki czas ustawiony i jest to do zrobienia ale od razu lepiej Michał pisać że gówniany net. Przestań w końcu klepać że gówniany net bo mam w pracy u teściów i u brata różne nety i jest na wszystkich to samo więc przestań w końcu klepać tą regułkę.
Odznaczenie opcji loguj automatycznie nic nie daje
Rammek napisał/a:
Cytat:
Sesja połączenia wygasła lub numer ID sesji jest nieprawidłowy.
Spróbuj ponownie.
.

Tak o to chodzi jest za krótki czas ustawiony.
Cytat:
Edit 2: Jeśli są osoby, które mają problem z logowaniem po zmianie IP na komputerze to możecie to sobie zmienić w ustawieniach profilu:

Zezwól na autologowanie tylko z ostatniego adresu IP


Już Ci to kiedyś pisałem że My zwykli userzy nie mamy takich ustawień w profilu, mają je jedynie Admini i mody.
_________________
40L - Krewetkoroom
200L - ZALANE 23.07.2014
 
     
AcidDrinker 


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 16 Lis 2012
Posty: 661
Skąd: Częstochowa - Północ
Wysłany: 2014-01-19, 12:35   

Kaeste,
Rammek napisał/a:
Sesja połączenia wygasła lub numer ID sesji jest nieprawidłowy.
Spróbuj ponownie.

Rammek napisał/a:
Edit: Powinno być już ok. ;)

nie jest, właśnie miałem taki komunikat jak wyżej. Nie jest to bardzo uciążliwe, przed wysłaniem kopiuje swoje wypociny i po odświeżeniu strony wklejam.

Kaeste, wyluzuj trochę chłopie. Chłopaki robią to forum hobbystycznie i nieodpłatnie, a Ty masz wymagania jakbyś nie wiadomo jaki abonament za korzystanie płacił. Wszystkim się to zdarza i jakoś sobie radzą. Więcej luzu.
 
     
Kaeste 


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 02 Sty 2013
Posty: 1139
Skąd: Częstochowa-Północ
Wysłany: 2014-01-19, 14:07   

Więcej luzu? Nie gadaj głupot bo temat tego poruszyłem prawie rok temu i do tej pory nic się nie zadziało w tej sprawie. A ze swojego doświadczenia jako admin wiem jak w phpbb by przemo się to banalnie i szybko zmienia więc sory ale nie mam luzu już jakby Cię co chwilkę wywalało jak czytasz jakiś temat Tobie by też luzu brakło a temat nie jest świeży skoro prawie rok temu o tym pisałem i nie miałem jak to Michał napisał kiepskiego neta tylko od na od INDS-u więc to już błąd się ciągnie nie poprawiany od dawna.
_________________
40L - Krewetkoroom
200L - ZALANE 23.07.2014
 
     
kołek 
gettinhigh


Pomógł: 54 razy
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 2254
Skąd: Częstochowa- Raków
Wysłany: 2014-01-19, 14:09   

Kaeste napisz Rammkowi krok po kroku co ma zrobić to on to zrobi. Nie mamy tu informatyka który mógłby się tym zajęć więc musisz wybaczyć.
 
     
Rammek 
Administrator


Pomógł: 48 razy
Dołączył: 11 Lis 2012
Posty: 3491
Skąd: Częstochowa

Wysłany: 2014-01-19, 15:42   

Kaeste, jakoś mnie nie wylogowuje i testowane jest to na niejednym komputerze i telefonie.
Więcej grzeczności do userów bo pyskówka nie będzie tolerowana.
_________________
www.akwaczest.pl - Częstochowskie Forum Akwarystyczne

To co Nas łączy potrafi Nas podzielić.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,158 sekundy. Zapytań do SQL: 8